PORTRET FOTOGRAFIE

Onze Workshop Portretfotografie gaat over de beheersing en controle van het licht. Het belangrijkste bij portretfotografie is het licht, zonder licht is fotografie onmogelijk. We behandelen het licht en het bestrijden ervan door gebruik te maken van bestaand daglicht (zowel binnen als buiten), flitsers (strobist), reflectors en studio lampen, verschillende achtergronden.

Die beheersing en controle van het licht is dan ook van groot belang bij het maken van portretten, dit kan zelfs al met 1 lichtbron.

In deze workshop behandelen we onderwerpen als waar let je op bij portretfotografie, welk standpunt kies je, wat is het belang van licht, wat is scherptediepte en hoe ga je er mee om, hoe stel je de camera in, wat maakt het verschil tussen een foto en een kiekje? We gaan ook oefenen met het fotograferen van modellen (model en visagist aanwezig).
We bespreken de gemaakte foto’s en kom je stappen dichter bij het resultaat dat wij graag willen bereiken met portretten. Het resultaat van deze workshop is dat je je portretfoto’s naar een hoger niveau tilt.

 Wat heb je nodig, je camera met opgeladen batterijen en accu’s, de handleiding van je camera, een lege geheugenkaart, indien aanwezig een statief en opzetflitser en veel positieve energie. Deze workshop is geschikt voor elke soort camera met instelmogelijkheden en vraagt geen speciale voorkennis. Omdat we met kleine groepen werken krijg je veel aandacht en is er alle ruimte om je vragen te beantwoorden. Schrijf je in!

Voorwaarden: minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum of deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop.